Interieurarchitectuur

Lichtadvies Harelbeke

Muren herschilderen is ook je verlichting aanpakken. Alle elementen uit een interieur moeten goed op mekaar zijn afgestemd. Als je één onderdeel verandert, zal je ook de andere moeten bekijken.

Dat was ook het geval bij deze woonkamer in Harelbeke. De oude verlichting paste niet meer bij de nieuwe tint op de muren. Onze klanten wilden nieuwe armaturen die aansloten bij hun landelijke stijl maar toch warmte uitstraalden. Ook mochten de bestaande verlichtingspunten boven de eet- en salontafel niet worden veranderd.

Die punten zaten jammer genoeg niet in het midden van de tafel. Een kort armatuur zou dan niet centraal hangen. Dit viel makkelijk op te lossen door voor een model te kiezen met een lange plafondbasis. In die balk is de kabel mooi weggestopt die van het lichtpunt naar de lamp loopt. Er zijn dan ook geen losse kabels te zien.

Om de verlichting te laten aansluiten bij het landelijke interieur, kozen onze klanten voor een armatuur in donkerbrons. Dit geeft een verweerde, authentieke look. De stoffen kap kreeg een lichte kleur. Daardoor valt hij niet te hard op in de ruimte die zelf ook uit neutrale tinten bestaat. De combinatie van de lichte stof met het donkere metaal zorgt voor een mooi contrast. De kap is onderaan afgewerkt met een lichtdiffuser. Dit doek zorgt ervoor dat je de lampen niet rechtstreeks kan zien en het verspreidt het licht gelijkmatig. In de zitruimte is ook een dimmer toegevoegd. Hiermee pas je de verlichting aan naar wat je door de dag heen nodig hebt. Afgewerkt met kwalitatieve ledlampen krijg je een warme uitstraling én bespaar je energie.

De armaturen in de eet- en zitruimte hebben expres niet dezelfde vorm of hoogte. Door twee verschillende modellen te gebruiken, creëer je net meer harmonie. Dit effect wordt versterkt wanneer één lamp tegen het plafond hangt, en de andere wat lager. Zo hangen ze niet op dezelfde zichtlijn. Om te zorgen dat beide kappen in het geheel passen, zijn ze uit dezelfde stof gemaakt.